Citi nedgraderer MicroStrategy Stock Citing Firms Bitcoin Focus

Michael Saylor, hvis selskap har skjenket hundrevis av millioner dollar i Bitcoin, fortsetter å gjøre lidenskapelige påstander om den langsiktige verdien av kryptovalutaen.

  • Citi nedprioriterte MicroStrategys aksjer i dag, med henvisning til administrerende direktør Michael Saylors „uforholdsmessige fokus på Bitcoin.“
  • Saylor sa at Bitcoin er „en million ganger bedre enn gull“ og „Guds navn er Satoshi“ i et intervju i morges.
  • Intervjuet ble moderert av Binance, og presenterte Saylor og Binance-sjef Changpeng Zheng i samtale.

Citi har i dag nedgradert MicroStrategys aksjer fra „nøytral“ til „salg“

Citi har i dag nedgradert MicroStrategys aksjer fra „nøytral“ til „salg“, og siterer selskapets nylige investeringer i Bitcoin som en viktig faktor.

MicroStrategy, en gang et noe uklart programvare for business intelligence-programvare, strømmet $ 250 millioner inn i Bitcoin i løpet av august, og ytterligere $ 175 millioner i september, i avtaler som ble formidlet av Coinbase. Bare i forrige uke kjøpte selskapet ytterligere 50 millioner dollar. I en pressemelding i går avslørte MicroStrategy planer om å selge 400 millioner dollar i gjeldspapirer som en måte å kjøpe opp mer Bitcoin.

Og selskapets administrerende direktør, Michael Saylor, har selv blitt en fremtredende Bitcoin-evangelist det siste året. I oktober hevdet han andpusten at Bitcoin er “en million ganger bedre enn gull,” og sa at han personlig hadde 17.732 BTC. (Det er verdt omtrent 330 millioner dollar til dagens priser.)

Saylor gjentok dette kravet i en direktesamtale i morges med Binances Changpeng Zheng på Binance YouTube-kanalen, som en del av et utvidet gulv om Bitcoins langsiktige verdi.

„Hvis Gud designet virtuelt gull i cyberspace, ville han ha designet Bitcoin,“ sa Saylor, sittende i det som ser ut til å være en trepanel, book-lined lounge, komplett med et enormt modellskip. „Mennesker som kjenner dette vet at Guds navn er Satoshi.“

Dette er den typen ting som Citi-analytikeren Tyler Radke er bekymret for

„MSTRs bitcoininvestering har returnert $ 250 millioner (eller verdt $ 26 / aksje eller + 20% mot aksjen) siden august ’20,“ skrev Radke i Citis vurdering av aksjen, per SeekingAlpha. „Selv om den er imponerende, blekner den i forhold til 172 % avkastning i aksjen. Til dagens aksjekurs antyder analysen vår at markedet prissetter i mye mer optimistiske verdsettingsscenarier for kjernevirksomheten og Bitcoin. “

Mens MicroStrategys aksjer har gjort det bra de siste månedene, er det ned 10% i dag i kjølvannet av nedgraderingen.