Bitcoin-pris blev nedbrudt af mere end $ 11.000

3 grunde til, at Bitcoin-pris blev nedbrudt af mere end $ 11.000

Bitcoin led et stort prisnedbrud i løbet af weekenden og mandag efter at have sikret sig en milepæl på $ 41.986.

Flagskibet kryptokurrency kaste mere end $ 11.000, eller cirka 29 procent, på kun tre dages handel for at ramme en session lav bare genert af $ 30.000. Dets spring trimmede også omkring 205 milliarder dollars fra sin markedsværdi, hvilket bekræftede Bitcoin Code dets dårligst præstation siden marts.
Genindlæsninger og gratis spins tilgængelige hver dag for hver spiller i mBitcasino Crypto Autumn Bonanza! Spil nu!

Bitcoins pludselige tilbagegang chokerede erhvervsdrivende, der forventede, at dens tyr løb mod højere mod gunstige makroøkonomiske forhold (læs her). I mellemtiden var mange analytikere enige om, at kryptokurrency skyldtes en nedadgående korrektion efter at have steget ubarmhjertigt i de sidste ni måneder – logget mere end 900 procent i gevinster fra midten af ​​marts nadir på $ 3.885 $.

Ikke desto mindre var flere katalysatorer i spil under Bitcoin-prisnedbruddet. Her er tre primære faktorer, der er ansvarlige for dets seneste tilbagegang.

Stimuluspakker øger udsigten til et fald i det amerikanske dollarmarked.

I det mindste er det fortællingen, som Bitcoin-tyre vedtog i 2020, da kryptovalutaen eksploderede højere mod en svækkende greenback. Og efter en demokratisk fejring i det meget omstridte senatvalg i Georgien senatet i sidste uge, forventer Wall Street-fagfolk, at det vil rejse præsident Joe Bidens udsigter til at give mindst 1 billion dollar i ekstra finanspolitisk bistand.

Ikke desto mindre brændte Bitcoins lovende bullish grundlæggende, da det i stedet hjalp det amerikanske dollarindeks igen. Greenback steg med op til 1,70 procent mod en kurv af udenlandske valutaer efter at have vist tegn på bunden nær 89.20. Analytikere hos Goldman Sachs kaldte det for et „overfyldt USD-sentiment“, ledet af en stigning i de lange statsobligationsrenter.

”Disse to kræfter har magten til at fjerne en udbredt USD-negativ antagelse om lave amerikanske renter,” sagde de. „Når fokus skifter til nye finanspolitikker i USA, mener vi, at både amerikanske realrenter og den amerikanske dollar er i en bundproces.“

Årsagen til, at renterne steg i denne uge og førte dollarværdien højere, er som følger.

# 2 Taper Tantrum

”En konisk tantrum er nu en reel risiko,” advarede Aneta Markowska, økonom hos Jefferies, da Federal Reserve afslørede referatet af sit møde i december sidste onsdag.

Alarmeringen dukkede op, da den amerikanske centralbank diskuterede udsigterne til at begrænse sin dovish-tilgang mod et lysere økonomiske udsigter ledet af demokratiets stimulus (og det har en indvirkning på Bitcoin-markedet).

Fed køber i øjeblikket cirka 80 mia. Dollars i statsgæld og 40 mia. $ I pantelånede værdipapirer hver måned. Dens protokoller viste en potentiel forøgelse af det store obligationsopkøbsprogram. Spekulationen sendte effektivt priserne på den 10-årige amerikanske statsobligation og den 30-årige amerikanske statsobligation lavere. Dette hævede igen udbyttet.