En begynderevejledning til kryptovaluta trekantet arbitrage

Skrevet af Evan Francis, administrerende direktør og medstifter af Coygo Inc., som giver værktøj til professionel kryptokurrencyhandel og indsigt. Evan har været en advokat Bitcoin Code for kryptokurver siden 2010 og har mange års erfaring med at arbejde som softwareingeniør inden for fintech, inden han forlader sit virksomhedsjob for at forfølge en fuldtids-venture inden for kryptokurrency og digital aktiver.

De fleste handlende har hørt om trekantet arbitrage på et eller andet tidspunkt, men forstår du virkelig, hvordan det fungerer, og hvordan du kan bruge det som et værktøj i din handelsværktøjsbælte?

I denne vejledning forklarer vi, hvad kryptovaluta triangulær arbitrage er, og hvordan du selv kan identificere muligheder. Med de rigtige værktøjer og beslutsomhed kan enhver være arbitrageur!

Hvad er trekantet arbitrage?

Triangulær arbitrage er en handelsteknik, der har til formål at profitere på en kursforskel mellem tre forskellige aktiver på samme børs. Dette er noget, der er gjort i årevis på forexmarkederne, og det kan også anvendes på kryptokurrencymarkeder.

For eksempel kan du starte med en saldo i USD, købe BTC med den USD på et BTC-USD-marked og derefter købe LTC med den BTC på et LTC-BTC-marked og derefter endelig sælge den LTC for USD på et LTC-USD-marked. Hvis Bitcoin- og Litecoin-priserne er tilpasset til din fordel, starter du og slutter med USD og vinder noget beløb i USD i processen.

Hvorfor vil nogen prøve trekantet arbitrage?

Arbitrage, der kan udføres med det samme, kan teoretisk tilbyde en mulighed for profit med lav risiko. Dette skyldes, at når det er gjort rigtigt, vil du afgive ledsagende ordrer på samme tid og straks realisere et overskud (eller tab) uden at skulle vente på at timing af markedet for at forsøge at tjene penge ved at sælge på det rigtige tidspunkt.

Især triangulær arbitrage inden for udveksling af arbitrage er tiltalende, fordi den sker helt på en børs i modsætning til andre inter-exchange arbitrage-strategier, der involverer handel på tværs af flere børser.

Naturligvis er der risici forbundet med arbitrage, især fordi du konkurrerer med andre handlende (og handelsbots), der prøver at kæmpe for at handle på en mulighed, før andre gør det. Generelt er handelsbots meget konkurrencedygtige, og du vil bruge en slags værktøj, der er i stand til at hjælpe med realtidsanalyse og afgive ordrer, hvis du vil vinde en fordel i forhold til konkurrencen.

Hvordan identificerer jeg en trekantet arbitrage-mulighed?

For at finde muligheder, der er rentable, kan vi lave matematik for at afgøre, om en krydskurs er overvurderet, hvilket betyder, at der er en prisforskel, når der handles mellem tre forskellige aktiver, der ville resultere i fortjeneste, hvis vores ordrer udføres korrekt. Heads up, vi dykker dybt ned i tallene her!

Ordrer kan forekomme på to forskellige ordrestier, hvilket begge resulterer i start og slutning med det samme aktiv (USD i dette eksempel). Vi dækker hver for sig, da matematikken for hver er lidt anderledes. For hver sti beregner vi krydssatsen, og hvis resultatet er> 1, betragtes det som overvurderet. Dette betyder ikke nødvendigvis, at det er rentabelt, men vi skal også tage højde for handelsgebyrer, der også vil blive afholdt for hver udfyldt ordre.

For at krydskursen skal være rentabel, skal den være større end summen af ​​hver transports gebyrer. I vores eksempel antager vi, at hvert marked har et gebyr på 0,2%, så krydssatsen skal være mere end 1 + 0,002 + 0,002 + 0,002 eller 1,006, for at det skal være rentabelt.

Lad os først definere følgende datapunkter til dette eksempel:

  • Startaktiver – USD (hvad vi starter med)
  • Handelspar A – BTC-USD
  • Handelspar B – LTC-BTC
  • Handelspar C – LTC-USD
  • Handelsgebyrer – I dette eksempel antager vi, at hvert handelspar har 0,2% takgebyr.